“De tijd bestaat alleen maar omdat anders alles tegelijk zou gebeuren” ― Albert Einstein

“Sometimes we can focus so much on nothing that we make it a big something of nothing” ― Ricky Maye

De laatste jaren zien we een te betreuren toename van het aantal stress-lijders in bedrijven. Het evenwicht tussen leven en overleven geraakt zoek en wanneer overleven de bovenhand neemt, worden de deuren opengezet voor spanningen. Dit heeft ernstige gevolgen voor zowel het individu, het gezins- en bedrijfsleven en het team waarin men werkt. Werk en privé vloeien in mekaar over en de mentale maar vervolgens ook fysieke gezondheid van de door stress geplaagde medewerker gaat eraan ten onder. In het slechtste geval mondt dit uit in een burn-out, een kwaal waarvan de consequenties nog steeds onderschat worden: het kan een medewerker een jaar lang op non-actief zetten.

Maar wat doe je eraan? Wat zijn de symptonen? Voorkomen is beter dan genezen, maar er is geen éénheidsaanpak. Snel met z’n allen een cursus time management volgen of massaal gaan mediteren in de cafetaria zal geen zoden aan de dijk zetten. Niet dat deze technieken nutteloos zijn, verre van, maar ze werken niet voor iedereen. Vandaar onze focus op oplossingen die zowel voor het individu als het bedrijf heilzaam zijn. We exploreren samen met u hoe we anders kunnen omgaan met plannen, organiseren en leidinggeven door oa in te zetten op efficiëntie, het veranderen van bedrijfscultuur en denkpatronen. We zoeken naar creatieve oplossingen die zowel passen bij de kracht van het bedrijf als het talent van het individu. Of hoe die twee mekaar kunnen versterken in plaats van mekaar af te remmen.

Wij bieden risico-analyses aan voor bedrijven die willen weten hoe ‚gezond’ ze zijn voor hun medewerkers.  Via een online-vragenijst kunnen medewerkers anoniem aangeven hoe ze zich voelen en gedragen.  Het resultaat van deze bevraging geeft aan hoeveel medewerkers zich goed voelen, hoeveel er zich in de gevarenzone bevinden die naar een burn-out of bore-out leidt, en hoeveel er daadwerkelijk met een burn-out of bore-out zitten.  We leggen de oorzaken ervan bloot, geven advies en reiken oplossingen aan. De opleidingen en workshops die we geven, bieden nieuwe invalshoeken aan over oa het begrip tijd. Is tijd je vriend of je vijand? 

“Don't spend time beating on a wall, hoping to transform it into a door. ” ― Coco Chanel

Opleidingen
  • Burn-out preventie voor individuen
  • Spelend omgaan met tijd
  • Burn-out preventie voor teams
  • Burn-out preventie voor leidinggevenden

Ontstressen

Ontstressen met jouw team? 

Doe het grote Humor of creativiteitsspel!